Een initiatief van Huisartskliniek

Meer informatie

De behandeling met het PlexR Soft Surgery apparaat

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt een verdovende crème aangebracht. Wanneer gewenst kan er ook een plaatselijke verdoving worden gegeven door middel van injecties. De PlexR behandeling is niet volledig pijnloos, maar de behandeling is zeker draaglijk. Afhankelijk van de huid, omvang en aard van de klacht duurt een behandeling tussen de 10 en 30 minuten.

Na de behandeling mag je direct weer naar huis. Je krijgt een speciale PlexR crème mee. Deze crème bevat geen chemische filters, droogt de korstjes snel uit, werkt camouflerend en bevat een zonfactor.  De huid kan nog wat dik en rood worden na de behandeling. Dit trekt binnen enkele dagen weg. De kleine korstjes die dan nog zichtbaar kunnen zijn verdwijnen vaak na een week.

Het resultaat: wat is het effect van een behandeling met het PlexR apparaat?

De belangrijkste voordelen van PlexR Soft Surgery:

 • Geen injecties of snijwerk
 • Betaalbaar
 • Geen littekens
 • Chirurgisch resultaat
 • Geschikt voor alle huidtypen en leeftijdsgroepen
 • Korte hersteltijd

Voor PlexR

Na PlexR

Direct gratis adviesgesprek aanvragen Meer foto's bekijken

Een ooglidcorrectie met de PlexR is niet in alle gevallen het beste alternatief. Als er te veel overtollige huid of vetweefsel aanwezig is, wordt met de PlexR niet het gewenste resultaat gehaald. In dat geval is een chirurgische ooglidcorrectie de beste optie. In een persoonlijk adviesgesprek kunnen we u een professioneel advies geven.

Zoek een arts bij u in de buurt

PlexR: hoe verloopt het herstel?

Wat u kunt verwachten na een behandeling met de PlexR:

 • Lichte roodheid en/of lichte zwelling gedurende een paar dagen
 • Ontstaan van ‘crusting’, een veelvoud van minuscule korstjes. U mag ze bedekken met speciale camouflerende crème, na ongeveer vijf tot zeven dagen verdwijnen ze.
 • De nieuwe huid is lichtroze van kleur en dient u goed te beschermen tegen Uv-straling. Zowel binnen als buiten, UV-A-straling komt immers door glas heen.
 • Na ongeveer vier tot zes weken is de huid totaal vernieuwd.
 • De huid moet minimaal 6 weken beschermd worden tegen UV-A en UV-B-straling.

PlexR behandeling: mogelijke complicaties/risico’s

Omdat deze behandeling niet invasief is (niet in de huid dringt), is de kans op complicaties minimaal. Rondom de ogen is er vaak wel sprake van zwelling gedurende enkele dagen. Koelen kan dan wat comfort geven.

Het is erg belangrijk de huid minimaal 6 weken te beschermen tegen Uv-straling, zowel binnen als buiten, om te voorkomen dat er hyperpigmentatie bestaat (donkere vlekken).

Prijzen

De prijzen voor een ooglidcorrectie met het PlexR apparaat zien er als volgt uit:

Behandelgebied

Prijs

Ooglidlift, boven

€ 500,00

Ooglid, beneden

€ 500,00

 

Bekijk ook onze actie tarieven

Direct een afspraak maken  Zoek een arts bij u in de buurt

                             

Tip nazorg PlexR behandeling met PlexR

 • Korstjes voorzichtig behandelen
  Het is belangrijk dat de kostjes die ontstaan door de behandeling niet vroegtijdig verwijderd worden, maar spontaan afvallen. Dus niet peuteren, niet krabben, niet scrubben, etc. Na het douchen voorzichtig droogdeppen en nieuwe crème opsmeren.
 • Gebruik goede crème
  Gebruik meerdere malen per dag de speciale PlexR crème die wij meegeven. Dit helpt de huid beschermen, te herstellen en versneld de genezing.
 • Bescherming tegen Uv-straling

Na 4 – 6 weken zal de huid volledig zijn hersteld. Tot die tijd is het strikt noodzakelijk de huid goed tegen Uv-straling te beschermen zodat de nieuwe, jonge huid niet verbrandt of beschadigd raakt.

 • Huid koelen na de behandeling
  Na PlexR behandeling van de boven- of onderoogleden is het aan te raden om de behandelde oppervlaktes met een koelbril of bevroren erwtjes te koelen, om zwelling tegen te gaan. Leg altijd een gaasje onder de koelbril of erwtjes. Gaasjes krijgt u mee na de behandeling.

 

Direct een gratis adviesgesprek aanvragen